Organisatie

De dagelijkse leiding op de peuterspeelzaal is in handen van drie parttime pedagogisch medewerkers. Peuterspeelzaal De Bengelenbak is een stichting en het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Dit zijn ouders die – meestal voor de periode dat hun kind naar de peuterspeelzaal komt – het algemeen bestuur vormen. Het bestuur treedt hierbij op als werkgever. Binnen het bestuur zijn er een voorzitter, penningmeester en secretaris, alsmede een aantal bestuursleden. Samen behartigen zij onder andere de lopende zaken en zorgen voor het contact naar buiten toe met onder andere de gemeente, basisscholen, belastingdienst en andere instellingen.

Pedagogisch medewerkers:

Hierbij stellen zij zich voor:

Juf Alie:

Ik ben Alie van den Steenhoven, getrouwd met Dick, moeder van 3 dochters (Jayan, Lissi (die helaas in 2009 is overleden) en Thari) en oma van 4 prachtige kleinkinderen, Dylano & Caithlyn (van Jayan) en de tweeling Hidde & Djesse (van Thari).

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang. Ik ben begonnen met weekend/vakantie gezinsopvang van kinderen uit Kindertehuis De Schutse, daarna als hulpleidster op de peuterspeelzaal in Nieuwaal. Ik heb na die tijd mijn diploma’s behaald. Op kinderdagverblijf de Zaltbommelse Kinderboerderij in Delwijnen heb ik mijn ervaringen opgedaan. Toen dat kinderdagverblijf dicht ging, kreeg ik de kans om een nieuwe opvang te starten in Zaltbommel. Hier werden kinderen opgevangen terwijl de moeders naar Nederlandse les gingen. Dit was erg inspirerend om met verschillende culturen te werken.

Inmiddels werk ik alweer zo’n 13 jaar als pedagogisch medewerkster op de Bengelenbak in Brakel. Ik heb verschillende cursussen gevolgd waaronder VVE.

Ik werk hier met veel plezier en hoop jullie peuters nog heel wat jaren te stimuleren in hun ontwikkeling en een leuke tijd te geven op de peuterspeelzaal.

Juf Lydia:

Ik ben Lydia Bauman en woon in Aalst met mijn man en twee kinderen. Onze zoon Xem en onze dochter Faya.

Ik ben altijd werkzaam geweest in de kinderopvang, de eerste jaren bij Catalpa in Den Bosch, KDV de Vuurvlieg. Helaas kon ik daar niet blijven en ben ik invalwerk gaan doen bij De vriendjes van Noorderlicht in Oss. Toen er een plaatsje vrijkwam bij KC Kees in Poederoijen ben ik daar naar toe gegaan. Daar ben ik werkzaam geweest tot de geboorte van onze dochter. Nu ze allebei de hele week naar school ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. En daar was De Bengelenbak in Brakel.

Ik hoop op een hele leuke en gezellige tijd op de Bengelenbak en mocht u nog vragen hebben, stel ze dan gerust.

 

 

Juf Ellen:

Hallo allemaal.Ellen Vernooij

Mijn naam is Ellen Vernooij, 34 jaar en getrouwd met Marcel. We wonen in Aalst, samen met dochter Emma van 10 jaar en zoon Lukas van 8 jaar.

Ik heb de opleiding Onderwijsassistente gedaan maar omdat daar 15 jaar geleden weinig werk in was ben ik op een kinderdagverblijf in Den Bosch gaan werken. Ik heb dat 9 jaar met plezier gedaan. Ik vond het heel mooi om te zien hoe snel kinderen zich ontwikkelen en ik word altijd erg enthousiast wanneer ik merk dat kinderen er plezier in hebben om dingen te leren. Daarbij vind ik het ook belangrijk om kinderen te stimuleren in hun zelfstandigheid.

Toen onze zoon naar school ging heb ik besloten om en poosje thuis te blijven. Dat is goed bevallen, het gaf rust in huis. Nu zijn ze groot genoeg om wat zelfstandiger te zijn en begon het bij mij weer te kriebelen om met jonge kinderen te werken. Ik kijk erg uit naar de gezelligheid met alle bengeltjes bij de Bengelenbak!

Bestuur:

  • Jacqueline Hoogendoorn- voorzitter
  • Dinni van Hemert- penningmeester
  • Henrietta van de Scheur -Levi- algemeen bestuurslid
  • Saskia van Horssen -Lieke- algemeen bestuursliddrie