Organisatie

De dagelijkse leiding op de peuterspeelzaal is in handen van vier parttime pedagogisch medewerkers. Peuterspeelzaal De Bengelenbak is een stichting en het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Dit zijn ouders die – meestal voor de periode dat hun kind naar de peuterspeelzaal komt – het algemeen bestuur vormen. Het bestuur treedt hierbij op als werkgever. Binnen het bestuur zijn er een voorzitter, penningmeester en secretaris, alsmede een aantal bestuursleden. Samen behartigen zij onder andere de lopende zaken en zorgen voor het contact naar buiten toe met onder andere de gemeente, basisscholen, belastingdienst en andere instellingen.

Pedagogisch medewerkers:

  • Jacqueline Hoogendoorn
  • Alie van den Steenhoven
  • Susanne Klaassen-Krielaart
  • Lydia Bauman

Hierbij stellen zij zich voor:

Juf Jacqueline:

Ik ben Jacqueline Hoogendoorn, getrouwd met Michel en woonachtig te Oosterhout. Lang geleden heb ik de HBO –IW opleiding afgerond. Aan het begin van mijn carrière heb ik als pedagogisch begeleidster met kinderen gewerkt in diverse instellingen onder andere in Zwitserland. De laatste 6 jaar heb ik bij Kentalis als teamleider gewerkt binnen een Dagbestedingscentrum voor mensen die doof of doof/blind zijn met een verstandelijke beperking.

Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren bij de Bengelenbak als teamleider en pedagogisch medewerker. De functie die ik uitoefen bij de Bengelenbak is een mooie combinatie van werken waar mijn hart ligt, het werken met peuters, en het doen van wat ik leuk vind, de groep overstijgende taken.

Naast het werken in de Bengelenbak heb ik een actief bestaan. Om in conditie te blijven loop ik hard, tennis ik en loop regelmatig een rondje op de golfbaan.

Juf Alie:

Ik ben Alie van den Steenhoven, getrouwd met Dick, moeder van 3 dochters (Jayan, Lissi (die helaas in 2009 is overleden) en Thari) en oma van 4 prachtige kleinkinderen, Dylano & Caithlyn (van Jayan) en de tweeling Hidde & Djesse (van Thari).

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang. Ik ben begonnen met weekend/vakantie gezinsopvang van kinderen uit Kindertehuis De Schutse, daarna als hulpleidster op de peuterspeelzaal in Nieuwaal. Ik heb na die tijd mijn diploma’s behaald. Op kinderdagverblijf de Zaltbommelse Kinderboerderij in Delwijnen heb ik mijn ervaringen opgedaan. Toen dat kinderdagverblijf dicht ging, kreeg ik de kans om een nieuwe opvang te starten in Zaltbommel. Hier werden kinderen opgevangen terwijl de moeders naar Nederlandse les gingen. Dit was erg inspirerend om met verschillende culturen te werken.

Inmiddels werk ik alweer zo’n 13 jaar als pedagogisch medewerkster op de Bengelenbak in Brakel. Ik heb verschillende cursussen gevolgd waaronder VVE.

Ik werk hier met veel plezier en hoop jullie peuters nog heel wat jaren te stimuleren in hun ontwikkeling en een leuke tijd te geven op de peuterspeelzaal.

Juf Susanne:

Ik ben Susanne Klaassen. Ik ben getrouwd met Martijn Klaassen. Samen hebben we op 1 April 2019 ons zoontje ‘Melle’ gekregen. We wonen met veel plezier in Sleeuwijk. Zelf ben ik opgegroeid in Aalst.

Ik heb de opleiding ‘Pedagogisch werker Kinderopvang’ in 2011 behaald en ben begonnen als invalkracht bij de Bengelenbak. Hierna heb ik een vast contract gekregen en heb ik verschillende diploma’s mogen halen bij de Bengelenbak, waaronder de VVE methode ‘Puk en Ko’ en ‘KIJK!’ Ik ben de mentor van de groep ‘De Tommies’. Ik vind het bijzonder dat ik mag meedragen aan de groei en ontwikkeling van de peuters en ze spelenderwijs mag voorbereiden op de basisschool.

 In mijn vrije tijd spreek ik veel af met vriendinnen en familie. Tegelijkertijd ben ik ook een ‘huismus’ en vind ik het heerlijk om thuis te ‘rommelen’ en te spelen met mijn zoontje. Ik hoop nog vele jaren met plezier te blijven werken op de Bengelenbak!

Juf Lydia:

Ik ben Lydia Bauman en woon in Aalst met mijn man en twee kinderen. Onze zoon Xem en onze dochter Faya.

Ik ben altijd werkzaam geweest in de kinderopvang, de eerste jaren bij Catalpa in Den Bosch, KDV de Vuurvlieg. Helaas kon ik daar niet blijven en ben ik invalwerk gaan doen bij De vriendjes van Noorderlicht in Oss. Toen er een plaatsje vrijkwam bij KC Kees in Poederoijen ben ik daar naar toe gegaan. Daar ben ik werkzaam geweest tot de geboorte van onze dochter. Nu ze allebei de hele week naar school ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. En daar was De Bengelenbak in Brakel.

Ik hoop op een hele leuke en gezellige tijd op de Bengelenbak en mocht u nog vragen hebben, stel ze dan gerust.

Bestuur:

  • Jacqueline Hoogendoorn- voorzitter
  • Dinni van Hemert- penningmeester
  • Gerieke van Duijnen-Arie-secretariaat
  • Saskia Langeveld- Jochem- algemeen bestuurslid
  • Saskia van Horssen- Lieke- algemeen bestuurslid